Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 Nästa  | 62 resultat på sju sidor.

Snart får räntefonder inte fuska med index

Aktiefonder skulle aldrig få fuska med sina jämförelseindex som svenska räntefonder gör. Men vid årsskiftet förbjuds fonder som främst köper företagsobligationer äntligen att jämföra sig med index som..

Köp Europa och tillväxtbolag

De fondtyper där amerikaner föregående år gjort störst uttag har därefter fått revansch, visar en årlig granskning som Morningstar började publicera 1996. Om detta historiska mönster upprepas så blir ..

Fem sorters Asienfonder

Beroende på vilken typ av Asienfond du väljer så varierar andelen placerad i Kina mellan 13 och 62 procent. Passiva investerare tjänar på en Pacific-fond, medan aktiva investerare kanske lockas mer a..

Svårt att välja bäst kategorisering

Allt fler fonder är avsiktligt gränsfall, vilket gör det svårare att jämföra dem. Ofta skulle fonder kunna vara med i två kategorier och Morningstar väljer då den som bäst hjälper investerare att se f..

Fondindex visar trendbrott för USA-fonderna

USA-fonderna har hamnat mitt i klungan efter förra årets trendbrott, när investerarna återvänt till råvaror och blivit mer negativt inställda till banker och Europa. Det visar Morningstars fondindex, ..

Höjda fondbetyg till Sverigefondernas mittklunga

Effekten av att tretton Sverigefonder per 31 maj byter kategori och jämförs med storbolagsfonderna är tydlig, i snitt höjs deras Morningstar Rating från 2,5 till 4,0. Samtidigt har åtta småbolagsfonde..

Kategorier räcker inte för rättvis jämförelse

Att dela Sverigefonderna i bara två grupper kan inte bli helt rättvist. Men samtidigt skulle kategorierna bli svårare att använda om de blev många fler. Lösningen är att använda även annan information..

Ny gräns mellan olika typer av Sverigefonder

Även Sverigefonder som placerar över hälften i små- och medelstora börsbolag kommer från 31 maj att jämföras med Sverigefonder som nästan enbart placerar i storbolag. Det räcker att andelen storbolag ..

Byt till förlorare bland fondkategorier

Aktiemarknaden dömer ofta rätt vid överraskningar från enskilda börsföretag, så gå inte mot de trenderna. Men aktiefonder är annorlunda, flöden av pengar gör att hela marknaden ofta stiger eller falle..

Fler trix gör fonderna svårare att jämföra

Fonder som byter namn, ändrar inriktning och försöker vara unika gör det svårt för fondsparare att jämföra och utvärdera. Morningstar startar allt fler kategorier för att hantera mångfalden. Men egna ..
1 2 3 4 5 6 7 Nästa  | 62 resultat på sju sidor.

Aktiebörser

  Lokal USD SEK  
Stockholm (OMX AFGX)
0,5 0,6 0,5 stängt
Frankfurt (DAX30)
0,4 0,5 0,5 stängt
London (FT-SE 100)
0,4 0,3 0,2 stängt
Paris (CAC 40)
0,4 0,6 0,4 stängt
Tokyo (TOPIX)
0,3 -0,3 -0,4 10:03
New York (S&P 500)
0,1 0,1 -0,1 stängt
New York (NASDAQ 100)
-0,1 -0,1 -0,3 stängt
Moskva (RTS)
0,1 0,1 -0,1 18:50
Hong Kong (HANG SENG)
0,1 0,1 0,4 stängt
Bombay (BSE SENSITIVE)
0,0 -0,1 0,1 stängt
Johannesburg (FTSE/JSE ALL-SHARE)
0,5 -0,4 -0,4 stängt